האם מותר לצייר דמויות אדם ובעלי חיים לפי ההלכה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב סיימתי לימודי אומנות בבית ברל ושאלתי האם לפי ההלכה ניתן לצייר דמויות בני אדם ובעלי חיים וכן פיות וכד"? תודה ובברכת כל טוב עדי

תשובה

שלום ורב ברכה!

לפי ההלכה, מותר לצייר דמויות בני אדם ובעלי חיים וכו', מאחר שלא מדובר בצורות 'בולטות', כלומר, מובלטות וחרוטות במתכת או בשיש וכדומה. אך, לצייר שמש או הירח או הכוכבים, מהווה בעיה הלכתית, אפילו בלי 'הבלטה'. בכל זאת ישנם אופנים להקל גם באלו, ואם יש שאלה מעשית בנוגע אליהם, נידרש לעניין. (עיין שולחן ערוך יו"ד קמ"א ד', ובשו"ת יחווה דעת ג' ס"ג).

הצלחה רבה!

יעקב משה