איך אפשר לענג את השבת ועוד

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

האם ניתן להשתמש בכספי מעשר לצורך א) הקפדה יתרה בכשרות באוכל ב)להביא להורים ג)לכיבוד לצורך עונג שבת בנושא אחר..יש איסור לדבר לשון הרע ולהוציא שם רע וכדומה אז מדוע שאדם נפטר מראים לאדם את כל העבירות שעשה לפני כל קרוביו??? תודה רבה

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

כספי מעשר מיועדים לצורכי מצוות הצדקה לעניים, ובמיוחד לעוסקים בתורה הקדושה, ואין להם מספיק אמצעיים. לא משתמשים בכספי מעשר לצורך כשרות, ולא להביא להורים אלא אם כן הם מחוסרים אמצעי קיום מינימאליים, ולא לצורכי השבת.

 כשאדם נפטר, כולם יכולים לראות כל מעשיו בעולם הזה מאחר שהכול מתגלה לבד בעולם הבא, וכמו מי שעושה עבירה ברבים ובפרהסיה, הרי הוא ביזה ובייש את עצמו, וכן מי שעושה עבירה בסתר כאן, הנה לאחר מותו הכול מתגלה אוטומאטית מעצמו, ורק הוא בעצמו הגורם לכך. כמובן, השב בתשובה, הכול נמחק לו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה