שבת

צחצוח שיניים בשבת האם מותר עם משחה והאם מותר לנקות עם קיסם את השיניים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב,רציתי לדעת בבקשה: אסור לצחצח שיניים עם משחה בשבת, ועם מברשת לבד מותר? חוץ מכבודך אבל יש קרום לא נעים שיש על השיניים כשקמים, שטיפה עם מי פה לא מורידה אותו, מותר להוריד אותו בשבת עם קיסם אוזניים או משהו דומה לזה? בתודה מראש,

תשובה

שלום וברכה

עם מברשת לבד במקום שאין חשש לירידת דם, מותר. געת הגר"ע יוסף להקל אף עם משחה. ויש מחמריים שלא לצחצח עם מברשת כלל.