זוגיות

התעלות זוגית ורוחנית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אישתי ואני מגיעים מבית דתי שמירת שבת חגים כשרות וכו׳ בעבר אישתי היתה אף יותר חזקה באמונה ממני לדוג היתה רבה איתי להתפלל שחרית במניין ולא ביחיד היתה הולכת קבוע ללימוד ומהגה ללמוד שעות רבות בבית. לפני תקופה עברנו ימים קשים הגענו למצב בו אפילו לא היה לנו אוכל לאכול היו ימים בהם אף שיקרתי לאישית ואמרתי לה כי אכלתי אצל חברים כדי שבמעט הכסף תסכים לאכול לבד וכך תוכל יותר כיום התקופה הזו מאחורנו אך במהלך התקופה קצת התרחקנו מהדת אני בתור ראש המשפחה לא מנעתי זאת אך לאט לאט חזרתי לדת אך אישתי לא היא אומרת שלאחר מה שהיא עברה היא לא מאמינה כמובן שהיא אומרת זאת סתם כי היא מיד בוכה על מילותיה מעירה לי עם טעיתי בעניין מסויים אך עדיין מסרבת לחזור ולשמור שבת כשרות וכו מה עלי לעשות האם יש דרך לסייע לה הרי היא לא באמת לא מאמינה בבורא אלא כועסת האם כדאי להפגיש אותה עם רב מסויים אולי יש לציין שהתקופה הקשה הסברתי עליה בלשון עדינה הימים היו ממש קשים סבל עצום

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; לפי דעתי, לא כדאי ללחוץ עליה, ורק אם אתה עצמך תתחזק בקביעת עיתים לתורה, ובתפילה, ובקיום מצוות בשמחה, היא תימשך בעקבותיך לאט - לאט. יש לזכור שהעולם הזה מלא בניסיונות, ובפרט לצדיקים יש יותר ניסיונות, ואברהם אבינו ע"ה התנסה בעשרה נסיונות קשות מנשוא, והעיקר שלא לפחד כלל. לא להיבהל משום דבר. תבין ללב אשתך. תתקדם בעצמך לפי יכולתך, כי ודאי היא תתעלה איתך יחד.

הצלחה וברכה;

יעקב ממשה