תפילה וברכות

אמירת ברכת בורא נפשות כשיוצאים מהבית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שתיתי כוס מיץ ויצאתי מהבית ולאחר בערך רבע שעה נזכרתי שלא ברכתי ברכה אחרונה האם אני צריך לחזור ולברך (מחוץ לבית)? תודה רבה

תשובה

שלום רב!

יציאתך חייבה אותך לחזור ולברך ברכה הראשונה חדשה, ולעניין הברכה האחרונה, הרי כל עוד שאינו מרגיש צמא שוב, חל עדיין החובת ברכה האחרונה ואין צורך לחזור למקומך כדי לברך ברכת בורא נפשות.

הצלחה וברכה,

יעקב משה