תפילה וברכות

תפילין וטלית גדול

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב אני בן 30 לא בקו הבריאות לוקח תרופות שיאזנו אותי לאחרונה החלטתי להניח תפילין אז למדתי כדי להניח תפילין צריך לקרוא ברכות התורה ושמע ישראל יום 1 קמתי בבוקר והחלטתי להניח גם ציצית אבל זה לא ממש בא לי מהלב ראיתי איך מניחים וגם אני הנחתי השאלה האם הברכה של ברכות התורה ושמע ישראל והברכה על הציצית נחשבים כאילו הנחתי את הציצית, כמו כן אני מוסיף בהתחלה נטילה וברכות השחר ואדון עולם,קשה להתמיד לקרוא הרבה זה עושה לי הרגשה לא טובה לקרוא הרבה אני מעדיף קצת ובכוונה. מה אתה אומר?

תשובה

שלום וברכה!

שאלה טובה; ודאי שעדיף וטוב מעט בכוונה - מהרבה בלא בכוונה, ותמשיך בנטילה וכו', ובברכות, תפילין, קריאת שמע, לפי יכולתך, בלא להכביד ולהחמיר על עצמך יותר מדאי בהתחלה.

לפי ההלכה, אין לברך על הציצית בלי הנחת והתעטפות בציצית, שהיא ברכה לבטלה, ורק כשיש ציצית, מברכים ברכתה.

העיקר שתמשיך לאט - לאט להתמיד ולהתקדם בדרכך, בלא לחץ, עם רגש של כוונה ולב. מצווה גוררת מצווה, ובשלב מאוחר יותר, תוכל להוסיף עוד דברים טובים.

בהצלחה;

יעקב משה