שבת

האם מותר בשבת לשהות עם מחללי שבת?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,מזה כ10 שנים אנחנו בבית שומרים שבת,חבריי מארגנים נסיעה לחופשה בשבת שמתחברת עם חג שבועות.במהלך החופשה אנו אמורים לשהות בדירה אחת - שומרי שבת וחילונים.השאלה שלי - האם מותר לי כשומרת שבת לשהות בבית עם מחללים במהלך שבת או חג,ובכלל האם בשבתות וחגים מותר לי ללכת לבית שבו מחללים את המועדים הקדושים ? אודה לתשובתך מאחר וחשוב לי לדעת האם במקרה שכזה החילול שמתבצע בדירה חל גם עליי ... תודה ותבורכו

תשובה

שלום וברכה

מותר לשהות עם מחללי שבת. אולם זה לא מומלץ כלל, מאחר וניתן להיכשל בנקל בחילול שבת או בהנאה מחילול שבת וזאת מלבד הזילזול שזה יכול לתת בנו שומרי השבת, על כן עדיף להימנע מללכת לשם.