הפרשת מעשר מכספי טיפ

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. אני עובדת בסופר, וכמעט בכל יום יש לי עודף של כסף בקופה לאחר הספירה. וכבר זה הצטבר ל174 בערך, ואני לא יודעת מה לעשות! שאלתי רב, הוא אמר שצריך לתת צדקה את הסכום הנל. אני באמת משתדלת לספור הייטב ולהחזיר עודף במדיוק ובכל זאת יש לי עודף! האם זה גזל ובאמת אני צריכה לתת כל מה שהיה וכשיהיה לי(חס ושלום שלא יהיה שוב בעזרת השם יתברך אבל אם יהיה) עודף לצדקה מכספי?

תשובה

שלום וברכה

אם את עובדת בסור שאינו שלך אם מנהלי הסופר דורשים את הכסף לעצמם, הכסף הוא שלהם ואת לא חייבת כלום.
אם המנהלים לא מעוניינים בכסף את יכולה לקחת את הכסף לכיסך ולרשום על פנקס שנשאר עודף כך וכך וכשיבוא אליהו הנביא תשאלי אותו למי למסור את הכסף. אם את רוצה להחמיר ביותר את יכולה (בנוסף לרישום בפנקס) לתת את הכסף למוסד חסד שכלל הציבור נהנה ממנו (כגון: יד שרה, עזרה למרפא וכדו').