אמונה

דרך החזרה בתשובה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

אנחנו משפחה דתית אך אחד מקרבנו התרחק עד למצב בו היה מחלל שבת בפרהסיה ולא צם ביום כיפור לאחרונה החליט שוב להתקרב מה עליו לעשות כדי לכפר על העבר; הבנתי שיש עניין של צומות לכפרה איך ומתי עליו לצום והאם מדובר בצום או תענית כמה צומות צריך האם ברצף או בהפסקות לדוגמא פעם בשבוע ומה בדבר היין בקידוש האם לתמיד מגע שלו יהפוך אותו ליין נסך ובכלל האם יש דברים מסויימים שעליו לעשות יש לציין כי גם בימים שהוא היה רחוק מהדת הוא היה מאמין בקב״ה אך לא שמר מטעמי עצלנות נוחות

תשובה

שלום וברכה

אשריו ואשרי חלקו שהוא זוכה לקבל עליו את עול המצוות מחדש.

עצם הדבר שהוא זכה לחזור בתשובה ולהתחרט על העבר ולקבל על עצמו לעתיד שלא לחטוא ואמר וידוי בפה לבורא עולם כבר סר עוונו והוא נחשב לצדיק גמור ויינו יין כשר והרי הוא כיהודי כשר לכל דבר.

כמו כן עשיית חסד מסייעת מאוד לנקות את האדם מכל זוהמא שנשארת על הנפש מחטאים וכן להקפיד מאוד על שמירת השבת כראוי. מלבד זאת יש לקבוע עת ללימוד תורה בכל יום חוק ולא יעבור ולא להפסיק באמצע הלימוד לשום דבר בטלה ובכך הקב"ה מוחל לכל העוונות.

כל מי שחושש שיגיע לכעס כתוצאה מתענית או שימעט קצת בלימוד התורה אין לו להתענות כלל.