אמונה

איך לפייס אח שהחליט לנתק קשר עם משפחתו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה, במשפחתי 5 אחים כולל אני והבכור הוא אחי בן ה-36.אני אמצעית מעליי אח ואחות גדולים ואח ואחות קטנים. הוריי פינקו אותו עד בלי קץ בילדותו ובגרותו עד כי היה מרוחק מאיתנו והפער הלך וגדל ככל שגדלנו. הוא היה מאוד שונה כי קיבל חדר לבד וכל השאר היו ביחד באותו חדר, הוא היה תמיד הראשון לקבל כל מה שרוצה בהתאם לגיל והיה אסור לגעת לו בדברים אפילו כשלא היה היינו מפחדים להיכנס לחדר שלו למשל להדליק את המחשב שרק לו קנו.. נכון לגביי הקשר נותק לגמרי כבר כ-15 שנים כי לא היה מן המשותף והוא גם "טיפח" עם השנים התנהגות של אדם שלא מסביר פנים, שלא ניתן לדבר איתו, סגור כזה ומאוד מבודל מהשאר. ההורים שלי ממש היו יראים ממנו שחלילה לא ישללו ממנו דבר מהפחד שיעזוב את הבית ולא יראו אותו יותר. השנים עברו אני נשואה כבר 9 שנים, אחותי הגדולה התחתנה עכשיו וגם האח הגדול התחתן לפני שנתיים (לא הוזמנתי) ומאותו היום ניתק את הקשר עם כולם, החליף שם משפחה ולא היה מעוניין לשמוע על אף אחד. הדבר היחיד שאמר בזעם לאימי היה שהיא מעולם לא הייתה אמא שנתנה את מה שצריך וככל הנראה התכוון שאמנם לא החסירה דבר בחמריות אלא בפן הנפשי יותר. כמובן שישנם פרטים רבים נוספים אך זה ארוך מלהכיל. נכון להיום נולד לו בן ואמא שלי השתגעה שלא ידעה על כך והיא לא מפסיקה לדבר עליו להיזכר בו ולא משלימה עם המצב. אז החלטתי לקחת יוזמהודפקתי על דלת ביתו וניסיתי לפייסו והוא לא מוכן ולא מעוניין לחדש קשר בטענה שהוא לא מבין למה לו לעשות כן...? כמובן שעם כל הפגנת החוסן החיצוני ראיתי עד כמה הוא טעון ויש בו מצבור של תסכולים כשכל זה לדעתי תוצאה של מילה אחת - פינוק!!! מה ניתן לעשות כדי לרכך את ליבו? לא מדובר באדם מאמין, אלא בדיוק ההיפך הגמור. הוא מאופיין באגואיסטיות ואפילו אולי נרקיסיסטיות.. אשמח לשמוע עצה או רעיון כדי לגשר על הפערים. תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה

ניתן לנסות בדרך של מתנות דהיינו שתדפקי שוב בדלת ותתני לו מתנה מאימך ולאחר כמה ימים תעשי זאת שוב עד שהוא ישבר ויתנהג כראוי.

אולם יתכן שהוא צריך טיפול מקצועי של ממש לפתור את בעיותיו.