אמונה

התמודדות עם מחלת נפש

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! לצערנו יש לנו במשפחה אדם שמוגדר כחולה נפש כגון: נוגע בכל דבר כמה פעמים, פחד איום ונורא מהמוות עד כדי שקרה שאדם דיבר בנושא זה אצלו בבית הוא לא נרגע עד שהוציא את הספה שישב עליה האדם ועוד.. קראתי והבנתי שאין למעשה תרופה למחלת נפש והתרופות לא ממש עוזרות ויכולות לגרום לתופעות לוואי הרסניות אנוכי בחור מאמין בתורת ה´ ובמשה עבדו וודאי שה´ יתברך לא שלח לעולם מחלה נפש שאין אפשרות להתמודד איתה איך אפשר לרפא מחלה זו או לפחות להפחיתה בהדרגה? מתחנן לעזרה

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

מבחינה הרפואית, אין אנחנו מכירים, ויש לפנות ולהתייעץ עם אנשי מקצוע.

עכשיו מבחינה הרוחנית, ודאי שיש להתפלל מאוד, 'ואין דבר עומד בפני התפילה והזכות'.

כדאי שאותו האדם יקבע עיתים לתורה, וככתוב: תורת ה' תמימה - משיבת נפש.

גם ברור שיש להתייחס אליו יפה, ולהתחשב בו היטב.

ברכה, הצלחה, ורפואה שלימה;

יעקב משה