אמונה

לחיצת יד ושמירת נגיעה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בע"ה היי, קיבלתי על עצמי ב"ה לשמור נגיעה וכל פעם יש משהו שמכשיל אותי לשמור על הקבלה הזאת אם זה דוד שבא ללחוץ לי את היד ואני מתביישת להגיד לו או המורה לנהיגה (הייתה לי מורה אבל החלטתי לעזוב כי הרגשתי שהיא לא מספיק טובה..) ועוד כל מיני מצבים.. השאלה שלי היא מה עושים אם זה לא הולך לי, באמת שאני מנסה ואני מרגישה שהכל נגדי איך אני אמורה להרגיש אם נכשלתי ולא עמדתי במשימה בהצלחה? להתייאש?

תשובה

שלום וברכה

א' תשמחי ע לכל הפעמים שנשמרת ולא נכשלת בחטא, דבר זה עצמו מביא לך ברכת טוב ומוסיף בך יראת שמיים אף אם עדיין אינך מושלמת לחלוטין. הנפילות בדרך לא מורידות את מעלתך על כל המקרים שבהם ניצלת מהאיסור.

גם בעניין הקרובים יותר, מומלץ לקחת צעד קדימה ולהחליט שבפעם הבאה תאמרי למי שאת חושבת שהוא לא כל כך יצחק, שסליחה אני שומרת נגיעה ובעז"ה דבר זה יתן לך את הכוחות להצהיר זאת שוב ושוב בפני כולם ובעז"ה תראי שכולם יכבדו אותך ויוקירו את מעלתך. כבר קבלתי שאלות מבנות רבות בעדות ששם החיבוק היה חובה ובכל זאת לאחר שהם הודיעו שהם שומרים נגיעה, כיבדו אותם והעריכו אותם ואל היתה בכך כל בעיה, לאחר התגובה הראשונית.