אמונה

חוצפה להורים וירידה רוחנית

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

ברצוני לשאול את כבוד הרב אני מרגיש עלייה ברחניות ופתאום אני יורד במיוחד בגלל התחצפות להורים [נגרם כתוצאה ממידת הכעס]ואז אני מרגיש צבוע ולא יכול ללכת לבית כנסת ולהתפלל שם האם ההתחצפות נוגדת את ההליכה לבית כנסת?ואם אפשר לדעת מתי יעלה מדור הידברות לילדים בהערכה רבה

תשובה

שלום וברכה

שום דבר לא נוגד הליכה לבית הכנסת. דרכו של היצר שמנסה לאכול את האדם פעמיים קודם להכשיל אותו בחטא ואחר כך להסיבר לו ברוב צביעותו של היצר שאדם חוטא כמוך לא יכול לעשות מצוות. דבר זה לא נכון! אין כל ספק שאף מי שנכשל בטעות או בחטא, יכול לקיים את מצוות ה' והוא יכול לשוב בתשובה על הטעות ולהמשיך לעבוד את ה'.

עלה והצלח,