דין ספק אוכל בחזקת בשרי/חלבי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום וברכה, קרובת משפחתי שמה בצלחת קטשופ וטבלה נקניק בקטשופ, לאחר מכן הגיעה אישה שטבלה צ´יפס באותו קטשופ שדודתי טבלה את הנקניק , לאחר כמה דקות האישה אכלה פיצה. השאלה היא האם הקטשופ בשרי או בחזקת בשרי? למיטב ידיעתי אם הקטשופ בשרי האישה צריכה לחכות 6 שעות ואם הוא בחזקת בשרי היא יכולה לשתות מים או לאכול משהו אחר פרווה ואח"כ לאכול חלבי תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

אם הנקניק היה רותח הקטשופ בשרי, אולם מסתבר שהוא לא היה בדרגת חום גבוהה ועל הקטשופ לא אסר עליה לשתות חלב מיד לאחר מכן.