אמונה

שוכח דברי תורה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני מתחזק בשנתיים הקרובות ויש לי בעיה שפעמים רבות אני שומע חידושים נפלאים, סיפורי צדיקים על מוסר גדול, הלכות, וכו`. לצערי את רוב הדברים שאני לומד ושומע בשיעורי תורה אני נוטה לשכוח ולאחר מכן כשאני רוצה לשתף אחרים במה שלמדתי או לומר דברי תורה בפני אנשים, לרוב אינני זוכר את מה שלמדתי. אני יודע שיש דברים מסוימים שידוע שגורמים לשיכחה אבל אני לא עושה או אוכל אף אחד מהדברים האלה. האם יש לכבוד הרב סגולה או עצה טובה לזכור יותר מהדברים שאני שומע ולומד ? תודה רבה !

תשובה

שלום וברכה

הדרך הטובה ביותר לזכירה ממושכת יותר היא, שלאחר שסיימת לשמוע את השיעור תתיישב מיד לכתוב את הנקודות ששמעת בעת השיעור, הדבר מועיל מאוד להבנת העניין על בוריו וכן לזיכרון.