שבת

האם מצווה לאכול חמין בשבת ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה וערב טוב ! האם יש מצווה באכילת חמין בשבת ? ואם כן אם אפשר לדעת מהי ? מה ההסבר ? שאלה שניה: אנו נוהגים להדליק נר זכרון לנפטרים בערב שבת לפני הדלקת נרות שבת. שאלתי היא האם נכון הדבר להדליק נרות זכרון לנפטרים בערב שבת והאם מדליקים נר אחד לכל הנפטרים או נר לכל נפטר ? תודה מראש וברכה

תשובה

שלום וברכה

1. מצווה רבה יש בה מלבד עונג השבת הויא להראות שאין איסור להשאיר דברים חמים בשבת בבוקר ולהוציא מליבם של הצדוקים שפרשו מחכמים ואמרו שאסור שתהיה כל מקור אש בשבת.

2. מנהג ראוי וניתן להדליק נר אחד לכל הנפטרים.