עמדת היהדות לגבי פנג שוואי

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1) מהי עמדת היהדות לגבי הפנג שואי? האם אסור לחלוטין? חלקית? שמא בסדר לגמרי? 2) אני מניחה שיש תחום מקביל ביהדות. הייתי רוצה לשמוע/ לקרוא על כך. תודה מראש על שאתם עונים לשאלותינו, שני.

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

לפי הנראה, הפנג שואי מעורב בדברים מותרים, ובדברים מוזרים ועניינים מפוקפקים מבחינה היהודית. בכן עקב הקושי להפריד ולהבחין בין הכשר והפסול שבו, מן הראוי להתרחק ממנו בהחלט.

אמת שיש תחום מקביל ביהדות. הפוך בה והפוך בה - דכולא בה! הכול יש בתורה הקדושה, ולדוגמה, הזכירו מאמר רבותינו בתלמוד: תניא, אבא בנימין אומר: על שני דברים הייתי מצטער כל ימי וכו' - ועל מטתי שתהא נתונה בין צפון לדרום. ע"כ. ועוד דברים רבים דומים.

בדרך כלל, מי שמנהל ביתו וחייו וענייניו, הכול לפי ההלכה, התורה והמצוות, מוצא את עצמו ממילא מנהל ועושה את הכול טוב ונכון, גם לפי הכיוונים והרוחות וכל הכוחות שביקום, אשר כולם כנועים וכפופים למי שאמר והיה העולם.

ברכה והצלחה;

יעקב משה