אמונה

מחשבותיי טהורות ובכל זאת נכשל בטומאת קרי- מה לעשות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב, שלום. ב"ה זכיתי להתקרב לעולמה של תורה ב-3 השנים האחרונות והיום אני תלמיד ישיבה. ב"ה זכיתי גם להתגבר על יצרא דעריות לעניין הוצאת זרע לבטלה במזיד, אבל לדאבוני הרב יוצא שבערך כל חודש-חודש וחצי אני רואה קרי, ודבר זה נמשך כבר כשנה, ואני לא יודע מה אפשר לעשות בנידון. אני עושה הכל על מנת לשמור את העיניים, האוזניים והמחשבות, וכל מלה לא ראויה שאני שומע מעוררת בי חרדה. אני משתדל לטבול במקווה כל ע"ש. לפני השינה אני תמיד מתפנה כדי שלא יהיה קרי, אני דואג לישון תמיד על הצד, אני ישן עם כיפה וציצית ולפני כחודשיים קניתי סידור שבק"ש שעל המטה יש 3 פסוקים שמסוגלים נגד קרי לילה, אבל התופעה לא חלפה. האם לכבוד הרב יש עצה? תודה מראש!

תשובה

שלום וברכה

א. אין לך לדאוג בעניין כלל. כל זמן שמחשבותיך טהורות ואתה שומר על עיניך במשך היום ונוהג ביראת שמיים, אין כל חטא, בקרי שקורה לאונסך.

ב. ראוי מאוד לטבול במקווה טהרה בבוקר כאשר הינך רואה קרי וכך הינך טהור לחלוטין.