האם מותר לנשק אבא כשהוא גוי והבת גיורת ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב שמי ליסה אסתר ואני בת 20 ובת למשפחה לא יהודית, סיימתי תהליך גיור ארוך לפני כמה חודשים בעקבות מספר אירועים שעברתי ושגרמו לי לרצון עז להצטרף לעם ישראל ולקיים את תורתו של הקב"ה וגם לא מזמן התחתנתי בשידוך עם חוזר בתשובה וכיום אנחנו חרדים גמורים. ברשותכם הייתי רוצה לשאול מספר שאלות הנוגעות לצניעות ולחג הפסח הנמצא כבר בפתח הדלת, בנוסף הייתי רוצה לשאול שאלה נוספת לגבי היחסים שלי עם אחותי. שאלות בקשר לצניעות: 1. האם מעיקר הדין מותר לי לחבק ולנשק את אבא שלי למרות היותו גוי? 2. האם מעיקר הדין מותר לי לחבק ולנשק את אח של אבא שלי כלומר דוד שלי למרות היותו גוי? (במידה וזה משנה הוא בשבילי כמו האבא השני שלי מכיוון שהוא גם גידל אותי בהיותי ילדה קטנה וגם התייחס אליי תמיד כמו אל בת) 3. האם מעיקר הדין מותר לי לחבק ולנשק את אח שלי ואת הבן שלו כלומר האחיין שלי? (אח שלי נשוי ליהודיה ה´ ירחם כך שהבן שלהם יהודי ולעניין זה הוא בן 13 כיום) 4. האם מעיקר הדין כאשר גבר זר מושיט לי את ידו ללחיצה כמו למשל באירוע מסויים הומה אדם ואי החזרת לחיצה עלולה לגרום לו להיעלב אז האם מותר לי במצב כזה להחזיר לו לחיצת יד כדי למנוע ממנו הלבנת פנים? שאלות בקשר לפסח: 5. בעלי ספרדי והוא נוהג לאכול קטניות בפסח אך מכיוון שאני גיורת אני לא יודעת כיצד לנהוג, האם מותר לי לאכול קטניות בפסח או שעליי להחמיר בכך כמנהג עדות אשכנז? 6. לכבוד ליל הסדר אני מתכוונת להזמין אליי הביתה את הוריי ואת אח שלי ואשתו אך מכיוון שהם לא יהודים (חוץ מאשתו של אחי) הכיצד יש לנהוג עם היין ועם המזון? עד כמה שאני יודעת לא רצוי בכלל להזמין גויים לחגים ולשבתות אך מכיוון שפה מדובר עם ההורים שלי אני מרגישה שאני מחוייבת להזמין אותם מפאת כבודם ומפאת יחסינו הטובים 7. האם עליי לבקש מאמא שלי לבוא אלינו לבושה בצניעות?, כלומר עם חצאית וחולצה ארוכה ואף כיסוי ראש? (?), למרות זאת אנחנו חרדים ואני לא רוצה שבעלי ירגיש לא בנוח אם תהיה פה מישהי שלא לבושה בצניעות מזוזה: 8. בכל פעם שאני עוברת בדלת אני מנשקת את המזוזה שעל המשקוף, בין אם זה בבית בין החדרים או במשרד או בכל מקום אחר שיש בו מזוזה וכך יוצא שאני מנשקת כל מזוזה שנקרית בדרכי ושאני מנשקת ממש הרבה מזוזות כל יום וכך גם בעלי נוהג אך האם מותר לנהוג כך מעיקר הדין או שאסור לנשק את המזוזה כל הזמן ורק מידי פעם בכניסות ראשיות? 9. למרות שמשפחתי הקרובה לא יהודית אמא ואבא שלי נולדו לאבות יהודים ועקב כך הם ספגו אלמנטים יהודיים כמו נישוק המזוזה והרבה פעמים (בעיקר אמא שלי) הם מנשקים את המזוזה בעוברם על פניה, האם יש בעיה שגויים ינשקו גם את המזוזה? האם נשיקה של גוי מתקבלת גם בשמיים?

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. לא.

3. אח כן ובנו לא רק אם הוא קטן מגיל 9.

4. אסור לתת את היד ואם אומרים למושיט היד שאת מקפידה על נגיעה הוא לא נעלב כלל.

5. תנהגי כמו בעלך.

6. תקני רק יין מבושל או מפסוטר.

7. כיסוי ראש מיותר, צריך חצאית וחולצה.

 8. מצווה גדולה.

9. אין בעיה.