שאלה בנוגע להלכות ציצית קטן

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. ברוך השם קבלתי סוף סוף על עצמי לשים ציצית קטן. אך יש בעיה שאני לא כל כך יודע הלכות ציצית ואין לי כל כך עם מי לברר. האם אפשר כבוד הרב תמציות של הלכות ציצית כמו לדוגמא: האם מותר ללכת לישון עם ציצית? אם אני נכנס להתקלח ומוריד את הציצית כשאני שם אותה בחזרה אני צריך לברך שוב (ואם זה בערב)? האם הפתילות חייבות להיות בחוץ (כי אני עדיין מתבייש ואני לא רוצה שיידעו ששמתי ציצית)? וכו´. תודה רבה לך כבוד הרב.

תשובה

שלום וברכה

מותר לישון עם ציצית וכך יש לנהוג על פי דברי רבינו האר"י ז"ל.

אין לברך לאחר מקלחת אף ביום. בלילה בכל מקרה אין מברכים על הציצית.

דעת הגר"ע יוסף שבכל מקרה יש לבני ספרד לשים את הציציות במכנסיים.

אשמח לענות לך עוד על כל שאלה.