אכילת דג עם גבינה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, אחי רוצה לדעת האם אסור לאכול דג עם גבינה ביחד,לצורך העניין-טונה על פיצה או טוסט, אמרתי לו שזה אסור עפ"י מנהג הספרדים, אך הוא רצה תשובת רב וכן לדעת האם זה כתוב בתורה?-רוצה לדעת מקור האיסור, תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

שו"ת יחווה דעת חלק ו סימן מח

שאלה: האם מותר לאכול דגים בחלב, או בגבינה, או בחמאה?

....

בסיכום: יש להמנע מלאכול דגים בחלב או עם גבינה משום חשש סכנה. אבל הנוהגים לאכול דגים בחמאה רשאים להשאר במנהגם. ויוצאי אשכנז נוהגים להקל בכל זה, ויש להם על מה שיסמוכו. נהרא נהרא ופשטיה.

עובדיה יוסף