תפילה וברכות

מבקשת הדרכה כיצד להתפלל בכוונה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

כבוד הרב שלום ברצוני לדעת איך באמת מתפללים כל תפילה ולא רק קוראים את מה שכתוב בסידור ואיך לומדים את כונות התפילה תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

הכוונות בתפילה הם להבין את מה שאומרים בזמן התפילה ולהתרכז בכך שאתה עומד לפני בורא עולם ומתפלל על עצמך ומודה לו וכו'. ההגעה הלכך היא כפי שמבואר בשולחן ערוך שיש להתבונן כמה דקות לפני התפילה לפני מי נעמדים להתפלל וכך כאשר מתחילים להתפלל זוכים להיות מרוכזים בתפילה ובשימת לב למה שקוראים.