אמונה

האם לוותר על רוחניות אם יש קשיים?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני בן 22 מבית חילוני.לפני כשנתיים התחלתי להתחזק ולקחת על עצמי דברים. הבעיה היא שככל שאני מקבל על עצמי עוד ועוד דברים מלבד הקושי שבדבר, באים אלי כל מיני אירועים חיצונים -זה כאילו שהשם לא רוצה שאני אמשיך בתהליך.מה גם שאני רואה את כל האנשים סביבי שנראה שלמרות שהם ממשיכים בדרכם(שרחוקה מאוד מדרך התורה) זוכים לברכה ואילו אני לקללה. אני רחוק מלהיות צדיק ואני מודע לכך\ אבל כשכל הזמן קורים לי דברים רעים איך אני יכול להמשיך? הייתי רוצה שהשם יתן לי סימן שאני הולך בדרך נכונה על ידי אירועים טובים ולא כאלה כמו שעכשיו מציפים אותי.אולי זה אומר שאני צריך לוותר?

תשובה

שלום וברכה

א. הניסיונות שאתה עובר אינם באים חלילה מריחוק של בורא עולם חלילה לחשוב שבורא עולם לא רוצה את בניו אצלו. אין כל ספק שאתה אהוב ורצוי לפני המקום והקב"ה ממתין לך שתתקרב איליו. לפעמים היצר מעמיד ניסיונות קשים יותר לאדם שרוצה להתקרב לבורא עולם מאחר והוא כבר השקיע בו רבות ומצטער מאוד שהוא עובר למחנה של שומרי המצוות אבל הניסיון הוא מוגבל בזמן, כאשר האדם מתמיד ומממשיך ללכת בדרך הנכונה הקב"ה לא נותן רשות ליצר להתמיד בניסיונות ולאחר תקופה בעז"ה הכל ילך בדרך הקלה.

בברכה הצלחה וחג חירות שמח מהיצר הרע.