אמונה

פרשת כי - תשא - משמעות תאריך הלידה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב מנשה ישראל נולדתי ביום א" יח" באדר א"-פרשת כי תשא. עיינתי בפרשה בניסיון למצוא רמזים ותשובות לחיי- מה הייעוד שלי ומדוע אני מעוכבת? אבקש להבין מה התאריך ופרשת כי -תשא אומרים לגבי ומה עלי לקחת מתוכן הפרשה על מנת לשנות את מצבי. בברכה ז"קלין

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; בפרשת כי תשא זכינו בשלוש עשרה מידות של רחמים, אשר מיוחסים להקדוש ב"ה, ונתגלו למשה בהתגלות והופעה מיוחדת ונדירה. הרבה מיסודות התפילה ומידות החסד והרחמים, מושרשים בפרשה הזאת, ובתלמוד מפורש שכל המרחם על הבריות - מרחמים עליו מן השמיים. לכן הלקח הוא, לעורר רחמי שמים, דרך ריבוי התפילה, וע"י גמילות חסדים טובים לבריות.

בשורות טובות