שבת

נסיעה לשדה התעופה בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לעיתים אני נאלץ לנסוע לחו"ל לצורכי עבודה. והנסיעות שמארגנים לי מטעם החברה הם במוצאי שבת (ממש בצאת השבת). אני נאלץ לנסוע לשדה התעופה בתוך השבת (לצורכי בידוק בטחוני). היות ואני משתדל להניח תפילין כל יום, במקרים אלה אני יכול לקחת את התפילין איתי מפאת חילול התפילין. לכן בזמן שהותי בחו"ל איני מניח תפילין. הערה: במקום בו אני נמצא בדרום אמריקה אין קהילה יהודית בכלל. אני זקוק לעצה כיצד לנהוג במקרה זה. תודה דניאל

תשובה

שלום וברכה

א. חובה עליך להתעקש שאינך מוכן לנסוע אלא אם יש שהות לצאת לשדה התעופה לאחר השבת. אם מדובר בתוספת תשלום לטיסה מאוחרת, יש לשלם את ההפרש ולא לנסוע בשבת.

ב. במקרה ונאלצת בכל זאת לנסוע קרוב מידי לצאת השבת יש ללכת למלון בקרבת שדה התעופה ביום שישי. חלילה לחלל שבת לצורכי עבודה.

היכן אתה נמצא כעת?

ה' יעזור שבזכות עמידתך על שמירת השבת כראוי, תזכה לפרנסה בריווח ולהצלחה בכל אשר תפנה ולעושר ואושר.