אמונה

מה ההטבה בכך שנבראנו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

לכבוד הרב: 1-הק"בה ברא את האדם כדי שלא יהיה לו "נהמא דכיסופה",וחז´ל אומרים נוח לו לאדם שלא היה נברא ובמקום אחר על כורחך אתה נולד . מה ההטבה בכך שנבראנו, לאור הנאמר לעיל? 2-האים יצר הרע חזק מיצר הטוב? ירדנו לתקן אבל למעשה אנו מקלקלים יותר מחכה מאוד לתשובה ברורה ולא מעורפלת, עם מקורות, תודה רבה ותזכו למצוות

תשובה

שלום רב!

כדאי לעיין בהמשך אותם מאמרים, ותראי כיצד תשובתם בצידם תמיד: נוח לו לאדם שלא נברא יותר משנברא - עכשיו שנברא יפשפש במעשיו, ויש אומרים ימשמש במעשיו. ע"כ. זאת אומרת, שהמפשפש או ממשמש במעשיו, דהיינו חיים עם חשבון, נוח ונוח לו שנברא, וכל העולם כולו כדאי הוא לו.

על כורחך אתה נולד וכו' - ועל כורחך אתה מת וכו'. ע"כ. זאת אומרת, שאדם חושש מלהיוולד בתחילה, ואחר כך כשכבר נולד, הוא מעדיף לחיות ולא למות, מפני יתרונות החיים, בתורה ובמצוות, תשובה ומעשים טובים.

יצר הרע חזק יותר, אבל יצר הטוב חכם יותר, ולכן הוא יכול לנצח אותו בפקחותו. הדבר מבואר במגילת קוהלת.

ירדנו לתקן את עצמנו ואת העולם, ובעז"ה נעשה ונצליח מניין לך שאת מקלקלת יותר מאשר מתקנת? הרי כל מצווה ומצווה נשמרת על כל חאר ניתן לחזור בתשובה והחטא נמחל ומדוע את חושבת שאת מקלקלת?.

הצלחה וברכה,

יעקב משה