תפילה וברכות

בעיות בפרנסה-למה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום.שמי רות.לי ולבעלי כבר תקופה יש בעיות בפרנסה ואני כבר לא יודעת למה לשייך את זה...לפני פחות משנה בעלי פוטר מעבודה וב"ה אחרי חמישה חודשים הוא מצא עבודה..הוא מרוויח לא בשמיים 6 וחצי נטו (מנהל מחסן במפעל בלוד) ומזה אנו חיים ויש לנו שכירות גנים כלכלה מיסים הוצאות נלוות קניות וכו. עד לפני חודשיים עבדתי במשק בית ואז נפצעתי וכרגע אני לא עובדת וגם אני לא מוצאת כרגע עבודה. אני יודעת שהפרנסה היא רק מה´ ושמה שכתוב לנו מר"ה זה מה שנקצב. אנחנו שומעים הרבה את ההרצאות של הרב פנגר בנושאים אלו בעוד הרבה. אנחנו ממש "חולים"על ההרצאות שלנו ואני מקווה שהוא ימשיך עוד הרבה. השאלה שלי היא מה גורם לבעיות בפרנסה? האם אנחנו צריכים להקפיד יותר במצווה מסויימת? (אנחנו זוג שומר תורה מצוות כמובן משתדלים) לבעלי יש בעיה שהוא לא קם לתפילה בבוקר לא בחול וגם בשבת לפעמים. הוא מתפלל יחיד האם זה קשור?אולי זה קשור בי? מה לעשות? איפה להתחזק?

תשובה

שלום וברכה

אנו בני האדם הפשוטים לא נדע מה בדיוק הגורם לגזירת שמיים אבל אכתוב מס' דברים שמסוגלים לפרנסה בריווח וכאשר אין מקפידים עליהם כראוי הם יכולים לגרום לחוסר בפרנסה.

א. תפילה בציבור לגברים.

ב. קביעות של שיעור לגבר תורה בכל יום.

ג. הקפדה יתירה על צניעות האישה. ובפרט בעניין כיסוי השיער.

ד. הקפדה יתירה על כבוד השבת.

עוד אביא את דברי רבינו החיד"א שכתב שהמברך ברכת המזון בקול רם מתוך הסידור מובטח לו שלא יחסר לו מפרנסתו.

בברכת פרנסה בריווח ובריאות איתנה,