איך מכבדים הורים שלא מכבדים אותי?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

איך אפשר לכבד הורים שפשוט מ-ע-צ-ב-נ-י-ם!!!!!! אבל הם מעצבנים כביכול מתוך דאגה אבל דברים ממש בלי קשר מבחינתי וזה ממש מעצבן א-איך ביכלל אפשר לכבד אותם באמת אם הם כ"כ מרגיזים? ב-צריך ביכלל לכבד אותם ולשמוע להם ?

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; ודאי שצריך לכבד אותם מאוד, ככתוב בעשרת הדיברות. בנוגע לדאגה הטבעית שלהם, מתוך רוב אהבתם אותך וקרבתם אליך, יש להתמודד בחכמה, ולהרגיע אותם. לא צריך לספר כל דבר, והעיקר לא להתווכח איתם, אלא יש להעניק להם תחושה חיובית וטובה, וכאילו הינך מקבלת כל דבריהם.

ברכה והצלחה;