שבת

דין שימוש בתנור אפיה כפלטה בשבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

יש לי תנור אפיה שאני משתמשת בו בשבת כפלטת שבת. התנור עובד על טרמוסטט ברגע שחום התנור יורד נורה נדלקת וחום התנור עולה. שאלתי היא האם מותר להשתמש בתנור זה בשבת. ואם כן כיצד? והאם אפשר להכניס בשבת סיר בכדי לחממו? במידה ובתנור ישנם סירים בשריים וגם סיר עם ביצים פרווה - האם הביצים נעשו בשרי ואסור לאכול אותם עם חלבי? מה הדין??

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

אפשר להשאיר אוכל בתנור כזה, ובתנאי שכבר מבושל שליש לפני השבת, וכמובן לא ללחוץ כפתור בתנור בשבת.

אי אפשר להכניס בשבת סיר בכדי לחממו.

הביצים נעשו בשרי.

הצלחה וברכה;

יעקב משה