שבת

אוכל שמתבשל בתוך השבת

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום הרב.. אצלי בבית המשפחה לא שומרת שבת ואני מתחזקת והאוכל של ערב שבת אז מכניסים אותו לתנור קצת לפני שבת ומוציאים אותו כבר בתוך שבת עצמה,הוא כאילו מתבשל במשך השבת. והמשפחה שלי לא רוצה לבשל את האוכל לפני שבת.. אז מותר לי לאכול ממנו ? ב. מותר לפזר את השיער ? כי הוא די ארוך... וחלק אמרו שלא, אז מותר?

תשובה

לכבוד השואלת,

אסור לאכול ממה שנתבשל במזיד ובכונה בשבת בשביל כל יהודי שהוא.

אבל כאן שמכניסים את האוכל לפני כניסת השבת ויש להניח שבכניסת השבת האוכל כבר מבושל חלקית, ניתן להתיר בדיעבד ולאכול בשבת מהתבשיל.

ב. מעיקר הדין, מותר. אולם לפעמים זה מושך תשומת לב חזקה מידי וראוי להימנע.