זוגיות

האם ניתן לדחות חתונה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב לכבוד הרב, סבתי נפטרה לפני כ-3 חודשים (באופן די מפתיע), לפני שהיא נפטרה חברי ואני דיברנו על הרצון שלנו להינשא, אבל לא התארסנו וגם לא דיברנו על כך עם המשפחות. עברו 3 חודשים וכעת אנו מתלבטים האם לחכות ששנת האבל תסיים וכך נוכל להינשא באולם עם מוסיקה ואמי תוכל להשתתף בכל החתונה (אינני מעוניינת שאמי תהיה רק בזמן החופה) או שמא רצוי להתחתן כמה שיותר מהר- העלנו אפשרות להינשא ברבנות ולאחר ששנת האבל תסתיים לקיים אירוע באולם- "מסיבת נישואין". אנחנו מאד מתלבטים מכיוון שאנו רוצים חתונה שמחה ומרגשת. עוד לא התארסנו מכיוון שאנו מעוניינים להגיע להחלטה קודם האירוסין האם נתחתן לפני ששנת האבל תסתיים או אחריה- כך נתארס בהתאם. נשמח אם תוכל לעזור לנו להגיע להחלטה הנכונה תודה רבה מראש.

תשובה

שלום וברכה

חלילה מלדחות את החתונה זמן רב כל כך. אימך בוודאי יכולה להשתתף במשך כל החתונה עם מוזיקה ללא כל מניעה. אם בכל זאת את חוששת שאימך לא תרצה להשתתף תתחתנו ברבנות ותעשו מסיבת נישואין לאחר מכן, אבל באמת אין כל בעיה להתחתן בחתונה רגילה אף שאימך בשנת אבל.