יושרה בעסקים

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב 1)האם הבנקים בעצם לקיחת ריבית מיהודים עוברים עברה? אם כן האם עובד זוטר בבנק שותף לעבירה? אם כן באיזה מקצוע כלכלי ניתן לעבוד הרי כל העסקים כמעט מתנהלים מול הבנקים? 2)חבר שלי עתיד לבצע עסקים עם אנשים שכספם "לא נקי", הוא מודע לזה ובכל זאת עושה זאת. האם מתפקידי להעיר לו על כך? לא מחשש שיאבד את כספו אלא מחשש שיקבל כסף גנוב מאותם אנשים ולמעשה-לדעתי- יהיה שותף עקיף לדבר עבירה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

א. הבנקים המרכזיים בארץ ישראל עובדים על בסיס היתר עיסקא המסדיר את שאלת הריבית. ובטרם סגירת עיסקה מול הבנק כדאי לברר, אם אכן כך. שטר היתר עיסקא בארץ ישראל היא בעלת תוקף גם מול רשויות החוק.

ב. כדאי שתעיר לו, אם הינך חושב שיתכן ויקח את הדברים לתשומת לבו.

בהצלחה - מנשה ישראל