שאל את הרב - כללי

לשון הקודש

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, למה גם לאחר שהקב"ה בלבל את שפתם של יושבי הארץ התורה מספרת שהגויים דברו בלשון הקודש, כגון: בת פרעה שקראה למשה רבנו משה על שם הפעולה שעשתה, וכן קללות בלעם ועוד דוגמאות רבות?

תשובה

שלום וברכה

מפורש בדברי חז"ל שדברי בלעם נאמרו בלשון שדבר בלק במואב, ורק התורה מתרגמת את הדיבורים ללשון הקודש.

לגבי השם משה יעויין בפירוש העמק דבר (שמות פרק ב פסוק י) שכתב את הדברים הבאים:

"ותקרא שמו משה. ראיתי בשם הרב ר' שמואל במדינת בעהיים. דבלשון מצרי תיבה זו כצורתה משה משמעו ילד. וילד המלך נקרא במדינה הילד. באשר הוא ולד יולד למדינה. והוא ביאור נכון. ופירשה הטעם שהוא ילד שלה".

ז"א שגם בלשון מצרים, יש משמעות למילה: "משה".

בהצלחה - מנשה ישראל