אמונה

לכאן או לכאן?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד, שלום לך כבוד הרב, התחלתי את המסע שלי לכיוון הדת, ויש לי המון שאלות שאני מעוניינת לקבל עבורן תשובות, אני יודעת וגם קיבלתי הכוונה שאומרים "עשה לך רב", (במקרה שלי רבנית..) המוצא שלי הינו ספרדי (מרוקאית), ואני יודעת שישנם נושאים מסויימים שאקבל עבורם תשובות שונות ע"פ המוצא של אותו רב/רבנית השאלה שלי היא מה עליי לעשות? להתייעץ עם רב/רבנית ממוצא ספרדי בלבד? על מנת שלא יהיו נושאים "שיפלו בין הכיסאות" כי נתקלתי לא מעט בתשובות שנויות במחלוקת ולי חשוב בייחוד בתהליך האישי שאני עוברת לדעת שאני פועלת בצורה נכונה.. אודה לתשובתך

תשובה

שלום וברכה

ברוכים הבאים.

אפשר להתחבר לכל רב, אין צורך לדקדק ולברר על מוצאו. לעומת זאת, יש ליידע את הרב על מוצאך, והוא יתאים לך את הפסיקה לפי הוראות גדולי ישראל הנחשבים לפוסקים הקובעים בארץ המוצא שלך.

בהצלחה - מנשה ישראל