תפילה וברכות

מהו התיקון הכללי ולמי הוא מיוחס?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד,שלום לכבוד הרב, ברצוני לדעת מהו "התיקון הכללי"? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

לפי הידוע ומפורסם בכל הספרים הקדושים אמירת תהילים בכוונה ובהכנעה, כוחו רב לדחות כל מיני פורעניות ופגעים רעים וכל מחלה וכל תקלה מהאומר ומעל אנשי ביתו ומשפחתו, ולפתוח שערי ברזל נעולים ולקרוא לאסירים דרור, בתלמוד מבואר כי דוד המלך התפלל כי כל האומר את התהילים שהוא היה אומר שייחשב להקב"ה כדבר החשוב ביותר, וכמובן שנענה בתפילתו.

רבי נחמן מברסלב זצ"ל סידר עשרה פרקים מתוך כלל הספר שלפי דעתו הם סגוליים יותר וכוללים יותר, וקרא אותם בשם: "התיקון הכללי".

פרק טז

פרק לב

פרק מא

פרק מב

פרק נט

פרק עז

פרק צ

פרק קה

פרק קלז

פרק קנ

בהצלחה - מנשה ישראל