חברה והשקפה

מיסטיקה ותקשור

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני רואה בזמן האחרון תוכנית בטלוויזיה "זמן המיסטיקה" בערוץ מסוים, שאני לא יגיד למניעת פירסמום וכו´... הלכתי גם למתקשר, והוא אמר לי דברים בילתי יאומנים דברים נכונים וכיוון אותי גם לעתיד. אין ספק שזה דבר נכון. הם גם עושים שיחזור גילגולים, זאת אומרת אם יש לך פחדים בעולם הזה שהם כרוניים, כנראה שזה מגילגול קודם וצריך לתקנו, לדוגמא:אשה, שמגיל קטן מאוד פחדה מפחד גבהים, ושהיא עשתה שיחזור גיגולים אז בגילגול הקודם היא שיחזרה שהיא הייתה נשואה לבעל שהכה אותה וסגר אותה בבית,היא ברחה מהבית והאנשים שלו רדפו אחריה עם כלבים, וכשהיא הגיעה ליער והם המשיכו לרדוף אחריה, היא הגיעה לצוק, או לקפוץ (ולמות) או לחזור אחורה, והם יתפסו אותה. והיא שאלה למה קפצת, היא אמרה שהיא מעדיפה למות ולא להגיע לידיים שלהם ואכן היא קפצה. וכיום שהיא חזרה בגילגול חדש היא מפחדת מגבהים. שאלתי היא: *האם זה בסדר ללכת למתקשרים? *האם זה בסדר לעסוק במיסטיקה? אם לא- למה? כי בסה"כ מיסטיקה זה ממש כמו התורה, רק דרך קצת אחרת יותר על אנרגיות של היקום,שהאנרגיות האלה מכוונות הכל לפי מעשים, דרגת רוחניות. (לוו דווקא כיפה, ציצית,וזקן),אנחנו שולטים על העתיד ועוד ועוד ועוד... (כמובן שהמיסטיקה אומרת שיש בורא לעולם) זה לא סותר שום דבר, להפך. *יש גם מושג בשם "טארוט", גם דבר נכון ויפה, שאתה שואל שאלה, הוא עונה לך ומכוון אותך אם צריך. אותו דבר, נמרולוגיה,אסטרולוגיה, שהכל בעבר בתנך ידעו את הדברים האלה פעם היה דרגת רוחניות הרבה יותר גבוהה, והבינו את סודות הייקום (הקבלה) סליחה על הדבר הארוך, ניסתי לקצר כמה שאני יכול, הנושא הזה הוא גדול ומורכב וקשה להסביר את זה בשתי מילים.... ויש לי עוד המון שאלות בנושאים אחרים אבל אני יקצר ויתאפק... תודה רבה ושבוע טוב

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה ודברי טעם;

ודאי שלפי היהדות קיימת אמת מסוימת בדבריהם, וכדברי הרמב"ן.

מצד שני, כתוב: פתי - יאמין לכל דבר. למשל, כל הסיפור עם אותה האשה המפחדת מגבהים וכו', החכמה היא להמציא מעשיות?! וכי מי יכול להוכיח שזה נכון?! גם אני יודע לבדות עובדות, שלא היו ולא נבראו.

הכלל של הרמב"ן הוא, שכל דברי המיסטיקנים מעורבים מאמת ושקר, ורק תורה הקדושה היא אמת לאמיתה, ובלא תערובת שקר כל שהוא ח"ו.

הצלחה וברכה;

יעקב משה