תפילה וברכות

האם אדם יכול לשנות הכל בתפילתו?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אשמח לדעת האם כדאי להתפלל להצלחה בלימודים , ובבחינה שאני עומדת לעשות בקרוב. מאחר ואינני יודעת את ההשלכות שינבעו מכך והאם הצלחה במבחן היא לטובתי או לא אלא רק הבורא יודע מה טוב בשבילי . זה בסדר לבקש להצליח כי אני נורא רוצה להצליח , או לבקש את הטוב ביותר בשבילי ובנוסף אני תוהה מאחר ושמעתי רב כלשהו אומר שאדם יקבל את מה שנקצב לו בין אם הוא שומר מצוות ובין אם לא (אם הבנתי נכון את כוונתו) רק השאלה באיזו דרך הוא יקבל את זה בדרך של מצוות או בדרכים אחרות , האם אדם יכול לשנות את מה שניקצב לו ע"י תפילה או מעשים טובים. והאם זיווג הוא דבר שנקבע מראש או שאדם שחוזר בתשובה ועושה מעשים טובים זיווגו משתנה . אני מאוד מאוד אודה אם תוכלו לעזור לי בשאלות אלה

תשובה

שלום וברכה

בוודאי מותר להתפלל על כך וראוי להוסיף שאם זה לא טוב לך, שלא תקבלי את זה.

אדם יכול לשנות הכול באמצעות תפילה.

זיווג יכול להשתנות לאדם על ידי מעשיו.