חברה והשקפה

מהו כף הקלע?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום רב! ראיתי את ההרצאה המדהימה של הרב פנגר בנושא הסיאנס. בהרצאה הרב אמר שרק נשמות שמגיעות לכף הקלע יכולות להשתתף בסיאנס, ומצד שני אמר שהחייל של מוטה גור שנהרג עלה בסיאנס אבל.. חייל שנהרג על קידוש השם למען ארץ ישראל, איך הוא בכף הקלע?.. אשמח לתשובה רעות

תשובה

שלום וברכה

חייל שהעלו אותו בסיאנס נשאל את השאלה הזו ששאלת. התשובה שלו היתה שהיות שהוא לא בא לצבא על מנת להציל את העם אלא למטרת כבוד וכדו' הוא לא זכאי להיקרא קדוש.