חברה והשקפה

איך מחנכים לכבוד הבריות?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, ישנה שאלה שמאוד מעסיקה אותי.. אני לומדת בבית ספר חילוני ורוב המורים אצלנו הם אפיקורסים גמורים (לא מאמינים ח"ו בהשם, לא אוהבים דתיים ואת הדת וכו´).. הייתה לי מורה כזאת ותמיד בשיעורים שלה הייתה מגיעה לדיונים כאלה מביישים על החרדים והרבנים וכו´, וגם בנוכחותי ונראה שלא אכפת לה שאני שם.. העניין הוא שלא אכפת לה שאני כזאת ואליי היא מתייחסת באמת יפה (אף פעם לא אמרה לי משהו על הלבוש וכדומה..) ואפילו אומרת לי שלום ומחייכת. נאמר בפרקי אבות "אֵיזֶהוּ מְכֻבָּד? – הַמְּכַבֵּד אֶת הַבְּרִיּוֹת", האם זה גם שייך אלייה? והאם מותר לקבל עליה לשון הרע? תודה ויום טוב.

תשובה

שלום וברכה

אני מניח שהכפירה שלה היא רק כתוצאה מכפייה של משרד החינוק ללמד דברי הבל היא עצמה בוודאי בכל עת צרה מתפללת לבורא עולם ופונה לרבנים.

כמו כן שנאתה לחרדים היא מעושה, על פי צו השעה של התקשורת. אני מניח שכל חרדי שהיא מכירה היא לא שונאת, היא רק שונאת את החרדי הוירטואלי הלא קיים. בכל מקרה יש לכבדה ולרחם עליה ולקרבה, אם כי במקרה שהיא מדברת איתך באופן אישי ענייני כפירה יש לומר לה שאת מתנגדת לכך בחריפות.