נשים

האם חובה לעשות בדיקת מוך דחוק בטהרה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

1.שלום כבוד הרב רציתי לשאול האם כשעושים הפסק טהרה האם חובה לעשות את המוך דחוק? 2.עשיתי בדיקת הפסק טהרה והראשונה לא יצאה כל כך נקייה ואחרי 2-3 דק עשיתי שוב ויצא נקי...האם זה בסדר? כי אני יודעת שצריך לחכות 5 דק אחרי כל בדיקה אבל פשוט מפאת חוסר זמן כי כבר היה שקיעה אז עשיתי שוב רק לאחר 2-3 דק..

תשובה

שלום וברכה

1. ראוי לנהוג כך. במקרים שקשה לעשות מוך דחוק יש להתייעץ עם רב, אם ניתן להקל.

2.נהגת נכון.