נשים

האם כיסוי ראש הוא מצווה מהתורה?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, ממה שהבנתי,כיסוי ראש הוא מהתורה, אבל איך בדיוק צריך לכסות לא מוסבר. האם למשהי שהולכת עם חצי כיסוי יהיה את אותו שכר כמו משהי ששמה כיסוי מלא? ולמה טוב לשים כיסוי מלא? חוץ מהסיפור של קימחית יש עוד סיבות? ממני פשוט לא יצאו כהנים.למה יש רבנים שמתירים חצי כיסוי או שום כיסוי? למה רבנים מתירים פאות, שהפאות שכל כך הרבה חרידיות לובשות הרבה יותר יפות מהשיער הטבעי שלהם? תשובתך ממש חשובה לי.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

התשובה היא שודאי כיסוי מלא יזכה האשה ותקבל שכר גדול יותר, ובעצם, מן הדין הוא לכסות מלא.
כיסוי הראש הוא צניעות של אשה היהודיה, ופריעת ראש וגילוי השערות של אשה הוא לא צנוע.
ברור שכבוד האשה הוא לכסות שערה, ולא להסתובב גלוית ראש.
לא שמעתי שיש רבנים מתירים בלי כיסוי.
כל הרבנים מוחים וצועקים נגד הפאות החדשות והיפות, שהם אסורות ונגד הדין.

הצלחה וברכה;

יעקב משה