תפילה וברכות

קריאת שיר השירים בלילה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב. שאלתי היא כך: קיבלתי על עצמי לקרוא שיר השירים למשך 40 יום לזיווג על מישהי.. ומישהי אמרה לי שצריך לקרוא עד חצות הלילה ועכשיו שמעתי סברא לקרוא עד שקיעת החמה. רציתי לדעת מה הדין? או שזה עצם עיקר הכוונה.. והאם אני צריכה להוסיף בגלל שקראתי אחרי שקיעת החמה ימים נוספים? אשמח לקבלת תשובה מהירה. מחילה ותודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

לכתחילה קוראים בתורה שבכתב [ששיר השירים היא חלק ממנה] בשעות היום עד רדת הלילה.
בשעות הלילה אין לקרוא - אלא אם כן סמוך לאור הבוקר.

אם יש מסגרת של 40 יום, ואיחרו מלקרוא בשעות היום - אפשר לקרוא גם בשעות הלילה.

בהצלחה - מנשה ישראל