זוגיות

האם יש קשר בין צניעותה של אישה לבין פיתוי הגבר?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, ברצוני להבין את פשר הצורך להצטנע לחומרה בפני גברים שהרי הגברים אינם חיות טרף מיוחמות אשר אין בידיהם לעמוד בפני פיתויי היום יום. ומה בדבר ילדות קטנות בנות יומן? האם גם הן מהוות סכנת פיתוי עבור עולם הגברים? והאם כל אשר הגבר רואה בדברו עם אשה הוא המין? חלחלה עוברת בי אם זהו אכן המצב. אודה לך כבוד הרב באם תוכל להשיב לשאלות חשובות אלו הגורמות לי לויכוחים רבים. בברכת שבת שלום טובה

תשובה

שלום וברכה

גבר מתפתה מאישה, זה ברור. ככל שהאישה יותר צנועה כך הגבר לא יתפתה מהאישה. יש דברים שלאישה חובה להצטנע כפי גדרי ההלכה, כמו כן על הגבר אסור להסתכל על אישה ולהביט ביופיה. ילדה קטנה אינה מפתה גבר.