תורה ומדע

איך מפרשים בשר ודם מתיימרים לפרש תורה אלוקית?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. אני משוחחת פעם בשבוע עם אישה מסורתית בטלפון, והיא שאלה אותי מס´ שאלות? 1. איך מפרשים בשר ודם, מתיימרים לפרש תורה אלוקית? 2.אם כך, למה כולם לא מפרשים אותו הדבר, למה יש חילוקים? 3. היא טוענת שלפי המדע, אכן קיימים דגים עם סנפירים בלי קשקשים (בניגוד למפרשים שאומרים של דג שיש לו סנפירים , ודאי שיש לו קשקשים? ( אני מקווה שלא התבלבלתי... או ההיפך) תודה רבה.

תשובה

שלום רב!

שאלות טובות;

רבותינו ז"ל אומרים: לא ניתנה התורה למלאכי השרת, כלומר, כשהא-לוהים נתן לנו התורה, הרי נתן אותה במתנה גמורה, ועל מנת שנלמד אותה, ונסביר אותה, ונפרש אותה בשכל שלנו, ואם לא, לא היה נותן לנו תורתו.

ממילא, מאחר שהא-לוהים נתן לנו רשות לפרש אותה, נוצרו פירושים רבים ושונים בין החכמים, והכלל הוא שהרוב קבוע, על דרך הכתוב: אחרי רבים להטות.

כיוונת להיפך, כי בגמרא מפורש שכל שיש לו קשקשת - יש לו סנפיר.
למיטב דעתי, עדיין לא מצאו דג שיש לו קשקשת ואין לו סנפיר. רק שיש רשעים אשר כל הזמן מנסים להפריך דברי רבותינו, ואין יסוד לדבריהם.

ברכה והצלחה;

יעקב משה