חברה והשקפה

האם החרדים משלמים מיסים ושאלות נוספות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, יש לי 2 שאלות 1. למה בתורה כשמציינים מספר אנשים באירוע מסוים מציינים את כמות האנשים ככמות הגברים בלבד שנכחה במקום, ולא גם את מספר הנשים זקנים וטף? 2.רוב החרדים שאינם מצליחים לתפוס מקום בכולל, לומדים בישיבה ללא קבלת אותו "תלוש שכר" שמקבלים בכולל? מה רוב החרדים עושים? המון תודה

תשובה

שלום וברכה

התורה מציינת את מספר הנשמות שנכחו באותו זמן ומאחר והאישה היא החלק השני של הגבר אין צורך למנות אותה.

2. רוב רובם של החרדים עובדים לפרנסתם ומשלמים מיסים כרגיל. לדאבונינו עדיין לומדי התורה הינם מועטים ולא מספיקים.