תפילה וברכות

ברכות השחר ואשר יצר

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

רציתי לשאול: הבנתי שאפשר להגיד ברכות השחר אחרי צחצוח שיניים וכיוב בבוקר ומה שחשוב זה נטילת ידיים דבר ראשון אחרי מודה אני ..מה עם תפילת אשר יצר נקבים ? חייב להגיד כול בוקר גם אם לא נכנסתי לשירותים? עד מתי עליי להגיד ברכות השחר יש ימים שאני מתעורר בסביבות 9-10 בבוקר האם אני עושה חטא? שאלה נוספת אם נכנסתי לשירותים וברכתי ברכת אשר יצר אחרי 15 דק שוב נכנסתי לשירותים מה עליי לעשות אני צריך שוב ליטול ידים ולברך? תודה לכם מקרב לב

תשובה

שלום וברכה

הסדר הוא כך, קודם אומרים מודה אני ולאחר מכן נוטלים ידיים, ולאחר מכן הולכים להתפנות וכו' ונוטלים ידיים שוב ומברכים את ברכת על נטילת ידיים ואשר יצר ורבים נוהגים להסמיך גם את ברכת אלוקי נשמה.

ללא התפנות יש להחמיר ולא לומר ברכת אשר יצר.

מותר לומר את ברכות השחר בכל היום. מצוות קריאת שמע היא כיום עד לשעה 9 בערך ועל כן צריך להשכים קום ולומר את קריאת שמע לפני השעה 9. הזמנים משתנים בכל עת.

תפילת שחרית יש להתפלל לפני השעה 10 לערך לאחר מכן אין התפילה דומה ואף כי בכל זאת יש להתפלל שחרית אבל אין לה חשיבות של תפילה בזמנה.

אם נכנסת שוב לשירותים יש לברך שוב ברכת אשר יצר.