שאל את הרב - כללי

מהן המצוות המקבילות לרפואת הכבד והלב?

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, לפני כמספר חודשים גילו אצל דוד שלי סרטן בכבד והלבלב. אנחנו משפחה מאמינה מאוד וכמובן שכל היום נאמרות תפילות לבריאותו. אני מעוניינת לדעת מה המצוות המקבילות לכבד וללבלב, ואם אפשר גם למעיים. המשפחה מנסה לברבר זאת אך הם כל כלכך עסוקים בדאגה וטיפול בדודי היקר כך שהדבר בורח להם מהראש... תודה ושבת שלום!

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה; לדעתי, כל מצוות שבמטבח, השייכות למאכל, כמו הכשרות ועוד, הם מקבילות אל אברים אלה, המעכלות מאכל כל אדם. בכלל זה, הפרשת חלה, ועונג שבת.

רפואה שלמה, הצלחה וברכה;

יעקב משה