תפילה וברכות

סדר הנחת התפילין

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד שלום וברכה אני עדן ואני חוזר בתשובה לאט לאט..לקחתי על עצמי תפילין שאני מניח כבר חודש בקביעות.ברוך ה´ יש שינוי בליבי ומרגישים שיש בורא לעולם.השאלה שלי זה בגלל שאני עובד ב5 בבוקר כל יום אני לא מצליח לקום לפני להניח..אז אני מניח כל יום בעבודה שלי בשעה 3 בצהריים..וביום שישי אני מניח בבוקר כי אני לא עובד ביום שישי.ורציתי שתיתן לי טיפים מה לקרוא תהילים ,קריאת שמע על המיטה,תיקון הכללי וכו´ מה לקרוא כל יום.

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

הכי חשוב כשהינך מניח תפילין לקרוא שלושת פרשיות קריאת שמע, הם: שמע ישראל, והיה אם שמוע, ויאמר.

בשעה שלוש, תוכל גם להתפלל שמונה עשרה, היא העמידה של מנחה, וביום שישי בבוקר, תוכל להתפלל שחרית כולה.

הברכות של שחר, תוכל לברך גם בשעה שלוש, לפני הכל.

קריאת שמע על המיטה אומרים לפני השינה בלילה, ולקרוא תהילים טוב תמיד, בכל עת פנאי.

הצלחה וברכה;

יעקב משה