חברה והשקפה

תורה ומשפט המדינה

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד ובס"ל שלום כבוד הרב שאלתי היא כזאת: האם ההלכה המיוחסת בשו"ע למשפט הגוים כוללת את בתי המפט שלנו? (לטעמי התשובה היא לא וזאת מכיוון שלמרות הדימיון במשפט ישנו הבדל משמעותי ומהותי בין בתי המשפט של הגוים ובתי המשפט שלנו ושאפילו ההשוואה בניהם היא שלא מין הראוי שהרי בתי המשפט שלנו מנוהלים ע"י יהודים וגם אם אנו חולקים עליהם בחלק מהדברים, הם יהודים ויש הבדל עצום ומשמעותי במהות שבין בתי המשפט , שאלה זו שאל אותי רב ולכן אני מעלה אותה בפניכם)

תשובה

שלום וברכה

איסור דיון בבתי משפט של יהודים שמתנהלים על פי החוק הגויי, הוא חמור יותר מאשר בית משפט נכרי.