אמונה

האם לעזוב עבודה לטובת מדרשה לבנות

  • כ"ו אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה! שמי נטע ואני בת 24, יש לי שאלה ואני אשמח לקבל תשובה, אני מתחזקת באמונה כבר שנה ברוך ה´,שומרת שבת ,הולכת בצניעות, משתדלת לעבוד כמובן על המידות, שמתי לב לאחרונה שאני נוטה להתעצבן. וכמעט אין יום שאיני נופלת למידה הזאת, אני משתדלת לעבוד על עצמי כמה שיותר אבל אני פתאום מוצאת את עצמי כועסת ללא שליטה. אני עובדת בעבודה של שירות לקוחות טלפוני עם תנאים מאוד טובים אבל אני מרגישה שהעבודה לפעמים מוציאה אותי משלוותי וגורמת לי כעסים ומפחי נפש מיותרים(לאור העובדה שבה יום יום אני נאלצת להתווכח עם לקוחות), ידועה לי ההשפעה של מידה זו. העבודה הזאת ממנת לי לימודים אקדמיים לכן ההתלבטות היא קשה לי ואני מתקשה להחליט. ניסיתי מספר פעמים להתגבר על עצמי ולהיות מוכנה אבל אני מרגישה שכל יום שאני שם אני מעמידה את עצמי בניסיון , מה לעשות האם לעזוב את העבודה? כמו כן אני נמצאית בצומת דרכים.. אני רוצה להתחזק עוד. אבל אני לא יכולה לבד אני מפחדת ליפול ולחזור אחורה אני מתלבטת האם לעזוב הכל וללכת למדרשה, אני ישמח בנוסף לדעת האם ידוע על מדרשות לבנות חוזרות בתשובה. אשמח לקבל תשובה .

תשובה

שלום וברכה

לא כדאי לעזוב את העבודה. אם כי ראוי בשילוב העבודה למצוא מדרשה ברבת מקום שתוכלי ללכת לשיעורי תורה בצורה אקסטרנית.

עדיף לך ללכת לסדנאות שיתנו לך את הכלים להתמודד עם הכעסים וללמוד איך להבדיל בין העבודה ובין החיים האישיים שלך, שלא תיפגעי מלקוחות באופן אישי.

אם בכל זאת תבחרי לעזוב את העבודה, אשמח לייעץ לך על מדרשות מתאימות

בהצלחה,